NEWS

NYPONET 2018

Ett stort tack till alla inblandade i Nyponpriset för att ni gav mig detta spännande uppdrag. Det var en omtumlande ära! Och tack för den trevliga efterfesten!

HyperFocal: 0Foto : David Einar

När Nyponstiftelsen hörde av sig och undrade om jag ville göra priset tvekade jag en sekund, jag trodde inte det var på riktigt och var tvungen att läsa meddelandet ett par gånger för att förstå, sen så tog vi resten över telefon. Fria händer! Det är en stor grej för mig att få ett sånt uppdrag. Jag skissade snabbt fram lite idéer, bestämde mig för en av dem och gjorde en 1:1 skiss, fick tummen upp på den och sen var det bara att börja köra. Jag fick faktiskt ganska mycket kreativitetsångest, tyckte ett tag att det kändes åt skogen fel, blev fult osv, allt det där typiska som händer när man vet att man har strålkastarljuset på sig… men slutresultatet visade sig vara en bra matchning till Sam och NärCon.

Smått surrealistiskt var det faktiskt att kliva in backstage, hälsa på alla i styrelsen inklusive Lars Winnerbäck, en musiker och textförfattare som jag lyssnat mycket på. Först med punkbandet “Snoddas” ( med hits som Tuffa fimer och En söt liten flicka ) sedan allt det som mina vänner spelade upp under 90-talets andra halva. För mig är det framförallt är den senare halvan av hans låtskatt som träffat mig mest och jag fick rejäl gåshud när jag stod precis vid sidan av scenen när Winnerbäck spelade efter prisutdelningen.

Did you like this? Share it!

0 comments on “NYPONET 2018

Comments are closed.